+359 889 499 097 info@nuttilis.com

Blog

Какво е таханът и как се консумира

Таханът – дар от Ориента

Таханът е наричан е така, защото произхожда именно от Близкия изток. И типично за ориента, дори самото име на тахана е заредено с екзотика и мистерия. Храна, богата на витамини, минерали и други полезни вещества, която предизвиква копнеж по далечни пътувания и непознати кулинарни преживявания.

Всъщност, първоначално (тахини – от арабски и тахина – от иврит) представлява основно хранителен продукт, получен от смлени сусамови семена. Днес, думата „Тахан“ е станало нарицателно за паста от различни видове ядки, а разновидностите на тахана са изключително много – ползите още повече.

С времето, и у нас таханът става все по-популярен и търсен продукт.

Защо таханът е толкова търсен продукт

Основно причините са две. Първо, той е изключително здравословен и полезен за организма. Съдържа антиоксидантни, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Освен това действа благоприятно на работата на сърцето, бъбреците и черния дроб. И това са само някои от невероятните ползи на този на пръв поглед обикновен продукт. В отделна статия ще се фокусираме по-детайлно в тези и многото други ползи за нашия организъм от похапването на тахан.

Но, да се върнем на причините това е толкова търсен продукт в днешно време. Втората и най-любимата ни е, че това е едно невъобразимо вкусно изкушение и наслада за небцето. Докато в началото е имало само един вид тахан, днес можем да избираме измежду десетки видове на пазара. Кой от кой по-вкусен и наситен с вкус и емоция.

В работилничката на Nuttilis произвеждаме различни видове тахан и всеки от тях е невероятно вкусен и полезен. Както се казва, умело съчетаваме полезното с приятното. При нас може да се изкушавате между тахан от белени лешници, бадеми, фъстъци, мед и какао, кашу и други вкусотии. А как да го хапвате? Ами всякак, на закуска в купичката мюсли, в смути, в торта, кексове и сладкиши, а дори и само на филийка.

Разгледайте всички наши предложения в секция „Тахан Nuttilis” тук и поръчай изцяло онлайн. Ние гарантираме доброто качество и невероятен вкус на всяко бурканче. Очакваме ви.