+359 889 499 097 info@nuttilis.com

Blog

Здравословни ползи от различните видове тахан

Освен богатия си хранителен състав, таханът може да ни предложи и редица ползи за здравето. За тях ви загатнахме в предходната си статия, а сега ще се впуснем в дълбините на този екзотичен и невероятно вкусен продукт.

Вече знаете за различните видове тахан, който правим в нашата работилничка. Всеки от тях неимоверно вкусен и много полезен. В тази статия ще ви разкажем повече за някой от тях.Ще започнем с таханът от орехи.

Орехи

Освен че влияят благотворно на мозъка, суровите орехови ядки имат неподозирани действия и върху други органи и системи в нашия организъм. Ето например, според най-нови проучвания суровите орехи свалят лошия холестерол, с което редуцират и риска от инфаркт. Друго полезно свойство за тези вкусни ядки е, че набавят за организма и необходима доза фибри.

Лешници

Сами по себе си, лешниците имат невероятно полезни свойства. Те подобряват работата на сърцето, контролират диабета и са пълни с антиоксиданти. Тези вкусни ядки подобряват  цялостното здравословно състояние, карат кожата да сияе, засищат, имат страхотен вкус, а и нашите тахани с белен лешник са приказно вкусни вурху препечена филийка, например.

Бадем

Бадемите са сред най-богатите на хранителни вещества ядки, ценен източник на витамин Е, калций, фосфор, желязо и магнезий. Също така в бадемовите ядки се съдържа цинк, селен, мед и ниацин. В сравнение с всички други ядки, те са най-добре снабдени с хранителни вещества и полезни съставки. Здравословните ползи от бадемите са многобройни. Консумацията на този вид ядки е решение за респираторни разстройства, кашлица, сърдечни заболявания, анемия, импотентност и диабет. Бадемите помагат и за поддържане здравината на зъбите, косата и свежия и красив вид кожата. Е, не случайно са част от нашия избор за вкусен и здравословен тахан.

Фъстък

Той е богат на фолиева киселина, която способства за обновяването на клетките, а съдържащите се в него мазнини са полезни при язва и гастрит. Фъстъците подобряват паметта и вниманието, а освен това те са необходими и за нормалното функциониране на нервната система, сърцето, черния дроб и другите вътрешни органи.

Е, убедихме ли ви? Ако не сме, може да опитате, за да се уверите сами. Вижте къде да откриете от вкусните бурканчета, глезещи вкусовите рецептори, в нашия сайт тук или на Facebook станичката ни. Кой каза, че вкусното не може да е полезно? – Не сме ние :).

Очакваме ви.