+359 889 499 097 info@nuttilis.com

Blog

Таханът – храна за активните хора

Да, правилно прочетохте заглавието. Таханът е отлична храна за активните хора. За тези, които обичат приключенията и използват деня на максимум. Ако сте от тях, продължете да четете, защото в тази статия ще обърнем повече внимание на тази тема.

Таханът съдържа ядки

Точно така. Не трябва да забравяме, че в тахана се съдържат основно ядки. Всеизвестно е, че те са протеин на растителна основа. С тях можем да се заситим, да се заредим с енергия за работния ден, както и да възстановим силите си. Ядките сами по себе си са богати на много полезни вещества, чието съдържание е в пъти по-високо, отколкото в плодовете и зеленчуците.

Да вземем например орехите. Те са протеин, богат на фибри, витамини В и Е и антиоксиданти. И като казахме протеини, сигурно сте чували, че това е доста важен елемент от менюто на всеки спортист. Установено е, че хората, които ежедневно тренират силови тренировки, се нуждаят от по-голямо количество протеин. Защо?

От 20-те аминокиселини, които формират протеините, 9 са незаменими, което означава, че тялото не може да ги произвежда само. Единственият начин да си ги набавите е чрез храната. Протеините са градивните елементи на тъканите. Всеки път, когато посетите фитнеса, вие разграждате тъканите си. Ако приемате достатъчно протеини, аминокиселините идват на помощ на увредените ви мускули – възстановяват тъканите и дори ги заздравяват.

В крайна сметка, заключението е че общият прием на протеини оказва изключително влияние за енергията, растежа на мускулатурата и силата, независимо дали хората го консумират около тренировката си или не.

В работилничката на Nuttilis, ръчно произвеждаме тахани от всевъзможни видове ядки. Коя от коя по-вкусна, полезна и засищаша. Внимателно подбираме и изсушаваме ядките, след което ги слагаме в нашата каменна мелница. Произвеждаме го ежедневно, за да можете да се наслаждавате на винаги пресен домашен тахан, директно от мелничката на Nuttilis.

Можете да си хапвате танах по всевъзможни начини, а дори и да го прибавите към някоя рецепта за сладкиш. Две лъжички тахан сутрин например, ще ви захранят с достатъчно енергия за добър старт на деня.Може да го консумирате директно или на препечен хляб, както и да го смесвате с мед , канела или сладко от различни плодове. Вкусно и полезно.

И след всичко, което казахме, хапнете две лъжички тахан и с чиста съвест идете да тренирате, а тонуса и енергията ви ще впечатли всички.